Universitat Miguel Hernández

Premis rebuts

L'Observatori Ocupacional de la Universitat Miguel Hernández d'Elx rep la Medalla de Plata del Bimil·lenari d'Elx

L'Observatori Ocupacional de la Universitat Miguel Hernández d'Elx rep la Medalla de Plata del Bimil·lenari d'ElxEl vicerector d'Economia i Empresa de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, Fernando Vidal Giménez, va arreplegar el passat 6 de desembre de 2011, la Medalla de Plata del Bimil·lenari d'Elx que l'Ajuntament d'Elx ha concedit a l'Observatori Ocupacional de la Universitat en la categoria de 'Promoció econòmica i ocupació'. L'acte d'entrega va tindre lloc en el Gran Teatre d'Elx, durant la commemoració institucional del Dia de la Constitució.

Primers Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública (MAP)

Primers Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública (MAP)El Ministeri d'Administracions Públiques va entregar el 19 de febrer de 2007 els Primers Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública 2006 a la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx.

Menció Honorífica a l'Excel·lència (MAP)

El Ministeri d'Administracions Públiques va concedir al gener de 2007 la Menció Honorífica a l'Excel·lència 2006 a la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, emmarcada en els Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública.

El Premi a l'Excel·lència té com a finalitat reconéixer a les organitzacions que s'hagen distingit en l'excel·lència del seu rendiment global per comparació a models de referència internacional.

Medalla d'Or del Bimilerari de la ciutat (Ajuntament d'Elx)

Medalla d'Or del Bimilerari de la ciutat (Ajuntament d'Elx)L'Ajuntament d'Elx va entregar el 6 de desembre de 2006 (Dia de la Constitució) la Medalla d'Or del Bimilenari de la ciutat a la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx.

La Medalla d'Or del Bimilenari és un reconeixement que fins a 2006 només havien rebut els Reis i el Misteri. L'Ajuntament d'Elx va atorgar esta distinció en el desé aniversari de la seua creació "com a reconeixement a la particular rellevància que la dita institució té en la totalitat dels àmbits del quefer diari de la ciutat i en la seua projecció exterior".

Premi Entitat Emprenedora

Premi Entitat EmprenedoraLa Generalitat Valenciana concedeix a la UMH el premi a la 'Entitat emprenedora en l'àmbit territorial'

La Universitat Miguel Hernández d'Elx ha rebut el premi a la 'entitat emprenedora en l'àmbit territorial' de mans del Conseller d'Empresa, Universitat i Ciència, Justo Nieto. L'entrega es va realitzar a València durant la celebració del Dia de l'Emprenedor de la Comunitat Valenciana 2007.

En la categoria 'Entitat emprenedora en l'àmbit territorial', els organitzadors han valorat aspectes com: l'abast territorial del pla; el seu caràcter innovador; les tasques desplegades d'activació, promoció i difusió, així com l'abast dels èxits en relació a la població de referència. Després d'analitzar tots aquests aspectes, el jurat va concedir aquest premi ex aequo a la Universitat Miguel Hernández d'Elx i a l'Agència Idea de l'Ajuntament d'Alzira.

Així mateix, el Premi Simulació Empresarial Emprenedors on line ha recaigut en tres estudiants de Telecomunicacions de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Premi Nova 2006 a la formació, investigació i innovació

Premi Nova 2006 a la formació, investigació i innovacióLa Universitat Miguel Hernández d'Elx va rebre al desembre de 2005 el Premi Nova a la Formació, Investigació i Innovació amb què la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència reconeix a les empreses i universitats valencianes que han destacat durant l'últim any.

El President de la Generalitat, Francisco Camps, va entregar a la UMH aquest guardó durant una gala que es va celebrar en la Institució Firal Alacantina. Amb aquest premi es reconeix la Universitat Miguel Hernández d'Elx com a exemple de suport a la investigació científica.

Els Premis NOVA són una iniciativa de la Generalitat Valenciana l'objectiu de la qual és reconéixer, servir d'estímul i donar a conéixer la labor de les empreses de la Comunitat Valenciana que obrin nous camins en la gestió empresarial en aspectes rellevants per a la competitivitat i per a un funcionament econòmic més eficient, mantenint els seus compromisos amb la societat i el medi ambient.

Aquests premis volen distingir projectes perquè servisquen com referent a altres empreses que poden veure en les guardonades una experiència exitosa a través del coneixement de mètodes, tecnologia i resultats obtinguts per aquestes empreses pioneres.

Els Premis NOVA també desitgen distingir a aquells instituts o grups de les universitats de la Comunitat Valenciana o altres organismes d'investigació que s'hagen distingit pel seu compromís en la transferència de tecnologia cap al teixit empresarial, o en la formació de professionals amb les capacitats tecnològiques que haja permés la millora de la competitivitat de les seues empreses.

Premi Excel·lència de la Fundació Valenciana de la Qualitat

Premi Excel·lència de la Fundació Valenciana de la QualitatLa Fundació Valenciana de la Qualitat (FVQ) va entregar el 21 de novembre de 2005 a la Universitat Miguel Hernández d'Elx el Premi d'Excel·lència en la seua primera edició. Aquest premi s'atorga a l'organització pública o privada que, després d'haver obtingut el Reconeixement d'Excelencia-nivell Or o nivell-Plata de la FVQ, destaca per les seues actuacions com referent a la Comunitat Valenciana i pel seu compromís a recolzar activitats relacionades amb qualitat, excel·lència i innovació que ajuden a incrementar la competitivitat del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.

Este reconeixement a la qualitat de la gestió realitzada en el si de la UMH es basa en el Model EFQM d'Excel·lència, un dels models de qualitat més utilitzat entre les institucions i empreses a Europa. Este model ha sigut adoptat com a referència per al conjunt de les Administracions Públiques al nostre país i que, en concret, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana s'ha adoptat com a mètode d'avaluació en el sector públic des de fa diversos anys.

El model EFQM ha suposat una guia essencial a l'hora de planificar l'estratègia i de definir les accions a implantar per part de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Este model ha incentivat també als equips directius i ha permés que compartisquen responsabilitats i èxits.

El Premi d'Excel·lència constitueix un nou reconeixement a la Universitat Miguel Hernández i s'afig a altres premis i distincions aconseguits al llarg de l'activitat, entre ells: Reconeixement d'Excelencia-nivell Or 2005-2009 de la Fundació Valenciana de la Qualitat, el Segell d'Excel·lència Europeu-Nivell Or (500+) de la Fundació Europea per a la Qualitat de la Gestió en 2004, Certificació ISO 9001:2000 per a la Gestió de la Investigació en 2003, Certificació ISO 9001:2000 per al Disseny dels Plans d'Estudi de les Titulacions i el Desenvolupament dels Plans Docents en 2002, Premi a les Millors Pràctiques en Gestió de la Qualitat del Club d'Excel·lència en 2001 i Certificació ISO 9001:2000 per a la Gestió de les Pràctiques d'Estudiants en Empreses en 1999.

Premi a l'eficàcia 2000 Clademark. Cercle d'Economia

Premi a l'eficàcia 2000 Clademark. Cercle d'EconomiaEl passat 8 de juny la Junta Directiva del Clademark (Cercle d'Economia) va concedir a la Universitat Miguel Hernández d'Elx, el 'Premi a l'Eficàcia 2000'. Entre altres, les argumentacions que van avalar esta decisió van ser:

• L'aposta per la qualitat, amb el clar exponent que significa haver sigut la primera Universitat Pública a aconseguir una Certificació de Qualitat, encara més quan l'entitat que ha auditat té el prestigi i la singularitat d'AENOR (posicionada en el seu sector com la més exigent revisora del compliment de les Normes ISO).

• El seu compromís amb la missió de facilitar una formació universitària distinta, integral i emfatitzant els seus aspectes pràctics, per mitjà d'una fort relació amb més de 900 empreses i institucions conveniades, el que constitueix un rècord en el panorama universitari espanyol i pel que ja la UMH ha rebut diverses distincions.

• Pel fet d'haver proporcionat estades en pràctiques a més de 1.500 dels seus estudiants, i de tindre un dels percentatges més alts d'oferta d'un lloc de treball en la mateixa entitat que els ha acollit.

• Per ajudar a aconseguir un lloc de treball professional a molts dels estudiants de les seues primeres promocions, gràcies al contacte des de 1997 (primer curs acadèmic) amb més de 3.000 empreses i institucions de diversos sectors econòmics tant de la província d'Alacant com d'altres províncies limítrofes i de la resta d'Espanya.

• L'Observatori Ocupacional de la UMH és un servei adreçat als estudiants que, sense ànim de lucre, s'ha destacat en els seus quatre anys d'existència per desenvolupar nombroses iniciatives encaminades al foment de la formació, adaptació dels alumnes al món de l'empresa, promoció de l'autoocupació i de la inserció laboral, així com edició de publicacions.

Premi Cambra de Comerç 2000 a la Formació Professional

Premi Cambra de Comerç 2000 a la Formació ProfessionalL'Observatori Ocupacional de la UMH és un servei adreçat als estudiants que, sense ànim de lucre, s'ha destacat en els seus quatre anys d'existència per desenvolupar nombroses iniciatives encaminades al foment de la formació, adaptació dels alumnes al món de l'empresa, promoció de l'autoocupació i de la inserció laboral, així com edició de publicacions.

L'encomiable labor de l'Observatori, que ja ha aconseguit signar més de 1.000 convenis amb empreses perquè el seu alumnat realitze pràctiques, ha rebut el reconeixement de la Cambra de Comerç d'Alacant, que li ha atorgat un dels premis a la Formació Professional. El rector de la UMH, Jesús Rodríguez Marín, va mostrar la seua satisfacció pel guardó obtingut i va assenyalar que 'ens definim com una Universitat pública, pràctica i avançada. Eixa és una de les nostres pautes de diferenciació i, malgrat la curta edat de la institució, som la segona Universitat pública d'Espanya que, proporcionalment, compta amb més alumnes fent pràctiques'.

Dependent del Vicerectorat d'Assumptes Econòmics, l'Observatori Ocupacional de la UMH, que ha rebut nombrosos premis, disposa d'un programa virtual únic que permet que les empreses i els estudiants puguen estar connectats en la xarxa.

La UMH és la primera Universitat Pública a aconseguir una certificació de qualitat per AENOR i la primera a revalidar-la per la norma ISO 2000, que actualment només tenen sis empreses de la Comunitat Valenciana.

Primer Premi a les Millors Pràctiques Club Gestió de Qualitat

Primer Premi a les Millors Pràctiques Club Gestió de QualitatLa Universitat Miguel Hernández d'Elx, i en concret el Servei de Gestió de Qualitat, ha sigut guardonat amb el Premi a les Millors Pràctiques del Club Gestió de Qualitat de l'any 2001 (4a edició). L'objectiu del premi és afavorir i impulsar l'intercanvi d'informació, de coneixements i l'aprenentatge d'experiències basats en les Millors Pràctiques de gestió, entre empreses i institucions establides a Espanya, tot destacant i reconeixent aquelles que per la seua universalitat puguen servir de model de referència i millora.

El jurat va estar format per Elvira Rodríguez, Secretària d'Estat de Pressupostos i Despeses (qui ho presidia) , Elaine Arozamena, Managing Vicepresident de Korn Ferri International s.a., Lucila Gómez-Baeza, Vicesecretària General de Cercle d'Empresaris, Miguel Ángel Manzanero, Vicerector de la Universitat de Burgos, entre altres.

La pràctica presentada es titula 'Predicar amb l'exemple. Com implantar la Gestió de Processos i la Direcció per Objectius en una Institució Pública: l'experiència del Servei de Gestió de la Qualitat de la UMH'. Amb ella es pretenia implantar la Gestió de Processos i la Direcció per Objectius alhora que desenvolupar sistemes d'autoavaluació per a permetre que l'organització millorés el seu rendiment. Amb aquest objectiu, es va optar per triar com a Model el de l'EFQM.

Per a començar aquest procés, es va decidir que el Servei idoni era el Servei de Gestió de Qualitat. El motiu era obvi: perquè serviria de suport a les altres Unitats Administratives de la Universitat per a continuar amb el procés i resultava molt convenient que pogués 'predicar amb l'exemple' quant a l'autoavaluació, disseny de processos i la introducció de la Direcció per Objectius.

Aquest Premi és un reconeixement a l'enfocament en la introducció de la Qualitat en institucions públiques i als resultats aconseguits fins a la data per part d'organitzacions líders en Qualitat.