Accés
Per a l'ACCÉS al MÀSTER Universitari en ADVOCACIA per la Universitat Miguel Hernández d'Elx serà requisit imprescindible d'accés "Estar en possessió del títol de Llicenciat en Dret, Graduat en Dret o d'un altre títol universitari de Grau equivalent que reunisca els requisits establits en l'article 3 d'este reglament". Així ho preveu expressament l'art. 2.1.a) del Real Decreto775/2011, de 3 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions d'Advocat i Procurador dels Tribunals. Estos requisits són els següents (art.3 Reglament):
«1. Els títols universitaris de grau a què es referix la lletra a) de l'article 2 hauran d'acreditar l'adquisició de les següents competències jurídiques:
a) Conéixer i comprendre els elements, estructura, recursos, interpretació i aplicació del
ordenament jurídic i interpretar les fonts i els conceptes jurídics fonamentals de cada un dels distints ordes jurídics.
b) Conéixer i comprendre els mecanismes i procediments de resolució dels conflictes jurídics, així com la posició jurídica de les persones en les seues relacions amb l'Administració i en general amb els poders públics.
c) Conéixer i saber aplicar els criteris de prelació de les fonts per a determinar les normes aplicables en cada cas, i en especial el de la conformitat amb les regles, els principis i els valors constitucionals.
d) Interpretar textos jurídics des d'una perspectiva interdisciplinària utilitzant els principis jurídics i els valors i principis socials, ètics i deontològics com a ferramentes d'anàlisi.
e) Pronunciar-se amb una argumentació jurídica convincent sobre una qüestió teòrica relativa a les diverses matèries jurídiques.
f) Resoldre casos pràctics conforme al Dret positiu vigent, la qual cosa implica l'elaboració prèvia de material, la identificació de qüestions problemàtiques, la selecció i interpretació de la dada de Dret positiu aplicable i l'exposició argumentada de la subsunción.
g) Manejar amb destresa i precisió el llenguatge jurídic i la terminologia pròpia de les distintes branques del dret: Redactar de forma ordenada i comprensible documents jurídics. Comunicar oralment i per escrit idees, argumentacions i raonaments jurídics usant els registres adequats en cada context.
h) Utilitzar les tecnologies de la informació i les comunicacions per a la busca i obtenció d'informació jurídica (bases de dades de legislació, jurisprudència, bibliografia, etc.), així com ferramentes de treball i comunicació».
En tot cas s'entendrà que complixen estos requisits « (..) els títols universitaris de grau que a la Entrada en vigor d'este reglament hagen obtingut, de conformitat amb el que establix els articles 24 i 25 del Reial Decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'establix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, resolució de verificació positiva del Consell d'Universitats amb la denominació de Graduat en Dret» (art .3.3 Reglament).
Admissió
No s'establixen requisits addicionals als previstos per a l'accés.
Per al cas que el nombre de sol·licituds excedisca de les places oferides lordenació de les mateixes als efectes d'admissió es realitzarà atenent a la nota mitjana de l'expedient de la llicenciatura o el grau en Dret. La Comissió Acadèmica del Màster, en este cas, també podrà donar preferència als sol·licitants que necessiten cursar el Màster enfront d'aquells que estiguen o puguen estar col·legiats sense necessitat d'obtindre el títol professional d'advocat d'acord amb la Llei d'Accés. La Comissió Acadèmica tindrà la composició que es preveu en el Conveni de col·laboració institucional pel que es crega.
Atenent al que preveu l'art. 17 del Reial Decret 1393/2007 es reservarà en cada edició un 5% de les places disponibles per a estudiants amb discapacitat.