Accés
Per a accedir a les ensenyances oficials de Màster serà necessari estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol o un altre expedit per una institució d'Educació Superior pertanyent a un altre Estat integrant de l'Espai Europeu d'Educació Superior que faculte en el mateix per a l'accés a ensenyances de Màster. Així mateix, podran accedir els titulats d'acord amb sistemes educatius aliens a l'Espai Europeu d'Educació Superior sense necessitat de l'homologació dels seus títols, prèvia comprovació per la Universitat que aquells acrediten un nivell de formació equivalent als corresponents títols universitaris oficials espanyols i que faculten en el país expedidor del títol per a l'accés a ensenyances de postgrau. L'accés per esta via no implicarà, en cap cas, l'homologació del títol previ de què estiga en possessió l'interessat, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar les ensenyances de Màster.
Admissió
L'admissió al Màster s'efectuarà per una Comissió designada a aquest efecte pel Departament d'Enginyeria de la Universitat Miguel Hernández i que inclou:
-Director del Departament.
-Director del Màster.
-3 Professors del Màster.
La dita Comissió realitzarà una preselecció dels candidats basant-se en els criteris següents:
-Valoració del currículum acadèmic.
-Valoració dels mèrits d'especial rellevància o significació en relació al programa sol·licitat.
-Qualsevol altre procediment que permeta constatar la idoneïtat del sol·licitant per a seguir els estudis que sol·licita, prèviament establit en la proposta.
La decisió d'admissió tenint en compte tots aquestos criteris la prendrà la Comissió d'Admissió d'Estudiants del Màster. En casos excepcionals, la Comissió podrà establir procediments alternatius com proves orals i/o escrites que valoren les capacitats dels candidats a adaptar-se als continguts i requeriments del Màster.
Principalment, l'alumne haurà de demostrar el seu interés per la tecnologia de l'automatització i el telecontrol i la gestió de recursos hídrics i energètics.
Per a valorar l'adequació acadèmica, s'han suggerit una sèrie de titulacions que per la seua afinitat amb la temàtica del Màster, compleixen els requisits formatius per a poder matricular-se en ell. Aquestes són principalment les Enginyeries i afins: Enginyer en Automàtica, Enginyer de Telecomunicacions, Enginyer Industrial, Enginyer Informàtic, Enginyer Agrònom, Enginyer Forestal, Enginyer de Camins, Canals i Ports, Enginyers de Telecomunicacions, Enginyers de Mines i altres titulacions d'Enginyeria afins. En el cas de Diplomats o Enginyers Tècnics, la Comissió avaluarà, a banda de l'anterior, l'aprenentatge previ de l'estudiant (realització de cursos d'especialització, assistència a jornades i congressos científics, etc.), així com l'experiència professional exercida que estiga relacionada amb la temàtica del Màster.
En el cas que per excés de demanda calga limitar el nombre de places, els estudiants seran seleccionats basant-se en la nota mitjana de l'expedient acadèmic de la Titulació de procedència per la qual accedixen al Màster, tenint preferència els alumnes procedents de les titulacions d'Enginyeria i afins.
Atés que el títol proposat permet l'accés dels estudiants a dos itineraris optatius organitzats en assignatures, la Comissió d'Admissió d'Estudiants estudiarà les competències de les titulacions presentades per a l'accés al Màster i el currículum vitae dels estudiants preinscrits, podent, si procedeix, condicionar la seua admissió a un determinat itinerari.
En tot cas, la Comissió d'Admissió del Màster estudiarà propostes provinents d'aspirants d'altres titulacions. De la mateixa manera es baremarà a partir de la nota mitjana de l'expedient acadèmic de la titulació amb què accedix.